Nieuws over het reilen en zeilen binnen de sector autokeuring en rijbewijs
Nieuws

NIEUW VANAF 1 MEI 2014: Wijziging Keuring Voor Verkoop (KVV)


Vanaf 1 mei 2014 is in onze keuringsstations een handelaarsplaat (Z-plaat) niet langer verplicht voor de keuring voor verkoop (of tweedehandskeuring) van een wagen wanneer de laatste kentekenplaat niet (meer) beschikbaar is.

De wagen mag voortaan ook gekeurd worden met een andere kentekenplaat, voor zover die op naam staat van de toekomstige eigenaar van de wagen. In dat geval moet de inschrijvingsaanvraag wel dezelfde naam vermelden als de naam die vermeld staat op het kentekenbewijs (inschrijvingsbewijs) dat bij deze kentekenplaat hoort.

Daarnaast blijft het natuurlijk nog steeds mogelijk om het voertuig voor een keuring voor verkoop voor te rijden onder de laatste kentekenplaat waaronder het voertuig was ingeschreven.

Keuringsbureau Motorvoertuigen nv werd bij Koninklijk Besluit van 23/12/1994 erkend voor de uitvoering van de autokeuring en het afnemen van rijbewijsexamens in België. Wij zijn sinds 1999 ISO 9001 gecertificeerd. KM nv is één van de 10 door de FOD Mobiliteit en Vervoer erkende ondernemingen die gegroepeerd zijn in de vzw GOCA.
Terug naar vorige pagina